Over ons     Stallen      Faciliteiten      Aan/verkoop     Geiten fokkerij     Contact/route     Links
De En-Gedi Hoeve beschikt over elf ruime stallen. In de paardenstal staan zes stallen opgesteld: drie tegenover drie, zodat de paarden zicht hebben op elkaar, daarnaast hebben we nog vijf stallen in een rij staan in een grote loods. Bij elke stal is bovendien een dekenrek. De stallen worden dagelijks grondig door ons uitgemest en daarna weer voldoende opgestrooid. Tijdens de zomermaanden worden alle stallen ontsmet, zodat de paarden en pony's in het najaar weer in schone en frisse stallen staan.

De wei
Vanaf april/mei tot en met oktober/november, afhankelijk van de weersomstandigheden, verblijven de paarden dag en nacht in de wei. De weiden zijn onderverdeeld in verschillende stukken. Hierdoor kunnen paarden die goed met elkaar overweg kunnen, samen bij elkaar in de wei staan. Elke wei is voorzien van een eigen watervoorziening. In de winterperiode proberen we de paarden zoveel mogelijk weidegang te bieden zolang de weides begaanbaar zijn. Als alternatief gaan dan de paarden in kleine groepjes voor een aantal uren de paddock in om zo de weides zoveel mogelijk te sparen. Daar hoeft u als eigenaar niet zelf voor te zorgen: wij brengen uw paard naar buiten en weer terug naar binnen.

Het voeren
De paarden worden door ons twee maal per dag gevoerd. Op basis van half pension brengt u zelf uw krachtvoer mee en zullen wij in overleg met u de gewenste hoeveelheid krachtvoer geven. Op basis van full pension krijgt uw paard 2 kg krachtvoer per dag. Wij voeren Havens basis brok, Cavalor muesli zonder haver, Hartog Lucerne en gepunte witte haver. Mocht u een wens hebben voor een ander merk voer dan is dit bij ons bespreekbaar.
Elke 90 dagen worden de paarden in overleg met de dierenarts ontwormd. Bij half pension is dit niet inbegrepen, maar u kunt wel de wormenkuur bij ons afnemen, zodat uw paard of pony in de routine mee blijft gaan. Bij full pension is het ontwormen inbegrepen en heeft u daar als eigenaar geen omkijken naar.
De En-Gedi Hoeve      Kerkweg 55      Tiendeveen      T 0528 - 35 38 27
mego